Geen excuses meer voor Vettel: alles aanwezig om eindelijk nog eens de maat te nemen van Hamilton
Redactie
| 1 reacties

Sebastian Vettel begint als favoriet aan het nieuwe F1-seizoen

Geen excuses meer voor Vettel: alles aanwezig om eindelijk nog eens de maat te nemen van Hamilton
Foto: © photonews

Met de eerste race van het nieuwe seizoen nu echt wel nabij, loont het meer dan de moeite om eens te bekijken hoe de rijders van de in principe drie snelste teams er voor staan. Ferrari lijkt meer dan ooit klaar om eindelijk die eerste wereldtitel bij de rijders sinds 2007 binnen te halen.

We hadden het HIER al over de breedte van het middenveld en al het moois wat dat kan geven. Nu dus nog de toppers bespreken. Ferrari leek bij de wintertests de snelste wagen te hebben afgeleverd. Alle druk ligt dus weer maar eens op de schouders van Sebastian Vettel om Lewis Hamilton te onttronen.

SEBASTIAN VETTEL: TIJD OM TE OOGSTEN

Vorig jaar had Ferrari ook al veel progressie gemaakt, maar Vettel kende niet zijn beste seizoen. We zouden het bijna gaan vergeten door het uitblijven van titels in de meest recente jaren, maar deze man is wel een viervoudig wereldkampioen. Hij moet in staat zijn om nu te 'leveren' en kanna de laatste GP in de Emiraten eigenlijk enkel tevreden zijn met een nieuwe wereldtitel.

CHARLES LECLERC: EEN ECHTE KANSHEBBER?

Als de Ferrari straks echt zo goed uit de verf komt, zou ook Charles Leclerc plotsklaps titelkandidaat kunnen zijn. De verwachting is dat hij nog teveel jeugdzondes zal begaan om echt in aanmerking te maken, maar evengoed kan zijn enthousiasme juist een troef zijn en gaat hij zijn teamgenoot fel opjagen. Dat Leclerc getalenteerd is, staat alleszins buiten kijf.

LEWIS HAMILTON: NOOIT AFSCHRIJVEN

Hamilton blijft samen met Vettel toch weer favoriet, simpelweg omdat de Brit die status verdiend heeft. Zijn hegemonie blijft maar duren: vier wereldtitels in de laatste vijf jaar. Indrukwekkend. Dat waren ook zijn prestaties in 2018, misschien wel zijn beste jaar. Als hij dat niveau kan benaderen, zal hij toch weer moeilijk te kloppen zijn. Straalt zoveel zelfvertrouwen uit. Met hem moeten ze altijd rekening houden.

VALTTERI BOTTAS: RACES WINNEN

Bottas moet zien te klaren waar zijn landgenoot Räikkönen in zijn laatste Ferrari-jaren niet meer in slaagde: uit de schaduw van zijn kopman treden. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar ook Bottas moet rijden voor zijn plekje. Niet meedoen voor de wereldtitel in één ding, maar de Fin moet op zijn minst wel races winnen. Iets wat hem vorig jaar niet lukte.

MAX VERSTAPPEN: ONMISKENBAAR POTENTIEEL

Na wat hij in het tweede deel van het vorig kampioenschap liet zien, zijn zelfs de grootste twijfelaars overtuigd: Verstappen heeft alles in zijn mars om ooit wereldkampioen te worden. Nu al? Dat zal vooral afhangen van het feit of de Honda-motor al voldoende geëvolueerd is. Dat blijft voorlopig koffiedik kijken. Kan wel genieten van zijn status als absolute kopman na het vertrek van Ricciardo.

PIERRE GASLY: DUELS WINNEN TEGEN GROTE JONGENS?

Diegene die in de plaats komt, is anders ook niet mis. Van Gasly hebben we al vaak zeer snedige duels gezien. Alleen is het de vraag: kan hij dat met deze Red Bull ook tegen de kleppers? We kijken uit naar het antwoord. Voorts kan hij best niet teveel willen opboksen tegen Verstappen en zich gewoon focussen op zijn eigen presteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws