Breed middenveld moet tal van bloedstollende duels opleveren

Middenveld in F1 kan het jaar 2019 wel eens kleur geven

Breed middenveld moet tal van bloedstollende duels opleveren
Foto: © photonews

Dit weekend kan het nieuwe Formule 1-circuit in alle hevigheid weer losbarsten. Uitkijken is het uiteraard naar de nieuwe titelstrijd, maar 2019 heeft nog veel meer te bieden. De verwachting is dat we een heel breed middenveld krijgen dat in elke race weer de strijd met mekaar aangaat.

Het was één van de meest opvallende conclusies van de wintertests in Barcelona: het middenveld is dichter bij de top gekropen. Haas, deze winter het snelste team achter de grote drie, was minder dan een seconde trager dan de topteams. Vorig jaar was de kloof tussen top en middenveld nog zeker anderhalve seconde.

Misschien nog belangrijker dan dat verschil: het feit dat meerdere teams dichter bij mekaar zijn gekomen. Het middenveld is dus uitgebreider en zal bestaan uit een kransje ploegen dat mekaar in elke race het vuur aan de schenen kan leggen. Indien de strijd om de prijzen eerder eentonig zou zijn, zouden verderop in het veld dus boeiende duels moeten krijgen.

De teams uit het middenveld om het meest naar huis te kijken zijn in principe Haas en Renault. Het Franse merk wist met Ricciardo een grote naam te strikken en wil binnen een paar jaar meedoen voor de wereldtitel. Haas lijkt met zijn Ferrari-motor aardig wat snelheid te ontwikkelen, maar moet hopen dat rijders Grosjean en Magnussen hun wispelturigheid achterwege laten.

VRAAGTEKENS BIJ TORO ROSSO-RIJDERS

Indien de signalen uit de wintertests straks vervolg krijgen in het kampioenschap, zou Toro Rosso die twee teams wel eens kunnen bedreigen. Wat toch wel straf zou zijn als junior team van een andere ploeg. Wel zijn er behoorlijk wat vraagtekens te plaatsen bij de kwaliteiten van de rijders.

Dan is er ook nog het drietal Alfa Romeo - McLaren - Racing Point. Afwachten maar in welke volgorde zij zich zullen melden. Alfa Romeo moet als opvolger van het verdienstelijke Sauber af en toe toch kunnen scoren. Al was het enkel maar door de ervaring van Räikkönen en diens ploegmaat Giovinazzi liet in de F2 toch al mooie dingen zien.

HOE VER GERAAKT MCLAREN?

Miljardair Lawrence Stroll zal ongetwijfeld uitkijken naar het presteren van het team dat hij heeft overgekocht en in het bijzonder van zijn zoon Lance. Toch niet teveel verwachten is onze raad. McLaren lijkt de voorbije winter progressie gemaakt hebben - dat was nu ook niet moeilijk -, maar hoe ver brengt dat de Britse renstal? Williams sluit de rij af en lijkt vertrokken voor een miserabel jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws