🎥 Sebastian Vettel heeft zijn laatste GP gereden: "Het was een voorrecht om in deze positie te staan"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
🎥 Sebastian Vettel heeft zijn laatste GP gereden: "Het was een voorrecht om in deze positie te staan"
Foto: © photonews

De F1-carrière van Sebastian Vettel zit erop. In Abu Dhabi eindigde hij op een 10e plaats.

"Het was een grote dag en daarvoor wil ik iedereen bedanken", zei Sebastian Vettel na zijn 10e plaats op het circuit in Abu Dhabi. "Ik heb veel mensen zien lachen. Ook zal ik het zeker missen, meer dan ik nu besef."

De laatste 2 seizoenen reed Vettel voor Aston Martin, maar die waren voor hem wat teleurstellend. "Maar er zijn belangrijkere zaken in het leven", ging hij verder.

Zo kwam Vettel de laatste jaren op voor het milieu en de LGBTQ+-gemeenschap: "Ik vond het een voorrecht om in deze positie te staan en om iets voor de wereld te kunnen betekenen. Het is ook fantastisch om te zien dat er effectief naar je geluisterd wordt. Hopelijk kan ik de fakkel aan de andere rijders doorgeven, want er zijn belangrijkere zaken dan alleen maar racen. 

Vettel werd in zijn carrière 4 keer na elkaar wereldkampioen (2010-2013). In 2010 was hij de jongste wereldkampioen ooit (23 jaar en 4 maanden). Ook werd hij 3 keer vicewereldkampioen (2009, 2017 en 2018). Vettel won in zijn carrière 53 GP's. Enkel Lewis Hamilton (103) en Michael Schumacher (91) doen beter. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws