Tiende startpositie geen probleem: Verstappen ook de beste in Hongarije, Ferrari-blunderboek wordt steeds dikker

Tiende startpositie geen probleem: Verstappen ook de beste in Hongarije, Ferrari-blunderboek wordt steeds dikker
Foto: © photonews

Winnen als je van op de tiende startpositie moet vertrekken? Haast onmogelijk, tenzij je Verstappen heet. De Nederlander speelde het klaar in Hongarije.

Verstappen ging al heel snel van P10 naar P7. Op dat moment leek de WK-leider nog heel even te sukkelen met de kracht van de motor, maar hierna kwam Verstappen helemaal onder stoom. Twee keer voorbij zijn concurrent Charles Leclerc gaan was de kers op de taart: Verstappen plots naar de kop en zelfs autoritair naar de overwinning rijdend.

STRATEGIE FERRARI DRAAIT IN DE SOEP

Bij Ferrari zou dat al voldoende zijn om zich naar de haren te grijpen, gezien de startposities. Het draaide allemaal nog veel slechter uit voor de Italiaanse renstal, die al x aantal blunders op het palmares heeft staan dit seizoen. De strategie voor Leclerc draaide helemaal in de soep. De Monegask moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een zesde plek. Ook Sainz haalde het podium niet en moest genoegen nemen met de vierde plaats.

Dat betekende dus een kans voor Mercedes om een rijder op het podium te krijgen. Het werden er zelfs twee, met Hamilton op de tweede plaats en polesitter Russell op een derde positie. Na Sainz vervolledigde Red Bull-piloot Pérez de top vijf. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws