Nog meer goed nieuws voor Verstappen: nieuwe pole een feit, Hamilton enkel door bestraffing teamgenoot op eerste rij

Nog meer goed nieuws voor Verstappen: nieuwe pole een feit, Hamilton enkel door bestraffing teamgenoot op eerste rij
Foto: © photonews

Na het winnen van de laatste race blijft het goed gaan voor Max Verstappen. Hij klopte Lewis Hamilton in de kwalificaties, die laatste was zelfs niet de rapste van zijn team. Hamilton moest vrede nemen met plek drie, Bottas werd tweede.

De vijf piloten die er als eersten tussenuit gingen in deze kwalificaties waren Latifi, Ocon, Räikkönen, Schumacher en Mazepin. Vooral voor Ocon zal dat toch een ontgoocheling geweest zijn. Ook een opvallende naam die niet door Q2 geraakte: Carlos Sainz. Een teleurstelling voor Ferrari. De anderen die het niet haalden waren Russell, Ricciardo, Vettel en Giovinazzi.

Russell miste Q3 slechts op een haar na. De strijd om de pole barstte nadien los. Er werd vooral een strijd tussen Verstappen en Hamilton vermoed. Bottas was echter de snelste Mercedes. Verstappen ging nog bijna twee tienden van een seconde rapper met een tijd van 01:03.841.

NORRIS OP TWEEDE RIJ

Lewis Hamilton legde beslag op de derde plaats, Hamilton zal wel op de eerste rij beginnen aan de race door een bestraffing voor zijn teamgenoot Bottas. Lando Norris reed knap de vierde kwalificatietijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws