Lando Norris viert vandaag zijn 21ste verjaardag: hoe doet hij het dit seizoen?
Nils Wens
| 0 reacties

Lando Norris is aan een uitstekend seizoen bezig in de Formule 1

Lando Norris viert vandaag zijn 21ste verjaardag: hoe doet hij het dit seizoen?

Dit weekend staat de GP van Turkije op het programma in de Formule 1. Een mooie kans voor Lando Norris om zich te tonen, want de jonge Brit met Belgische roots viert vandaag zijn 21ste verjaardag.

Vooral in de allereerste GP van dit seizoen, de GP van Oostenrijk, verbaasde Norris vriend en vijand. Hij moest namelijk enkel Bottas en Leclerc voor zich laten en eindigde op een knappe derde plaats. Zo hield hij onder meer net Lewis Hamilton achter zich. 

Ook de weken daarna bleef Norris het goed doen. van de 13 wedstrijden eindigde hij 8 keer in de top 10. Zo werd Norris nog één keer vierde, zevende, achtste en negende en twee keer eindigde hij op de vijfde plaats. 

Dankzij deze goede prestaties staat Norris voorlopig op een mooie plaats in het algemeen klassement. De jonge Brit staat op de zevende plaats en heeft voorlopig 69 punten. Daarmee doet hij onder meer beter dan zijn ploegmaat Carlos Sainz (achtste met 65 punten, volgend seizoen gaat hij aan de slag bij Ferrari) en Sebastian Vettel (pas op de veertiende plaats met 18 punten). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws