Lewis Hamilton mag opgelucht ademhalen: het missen van GP veraf na omzetting strafpunten in boete
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Lewis Hamilton mag opgelucht ademhalen: het missen van GP veraf na omzetting strafpunten in boete
Foto: © photonews

Het ziet er niet meteen naar uit dat Lewis Hamilton een GP zal moeten missen. Nochtans liep de WK-leider wel dat risico omdat hij al aardig wat strafpunten verzameld heeft. Even dreigden er daar in de GP van Rusland nog strafpunten bij te komen.

Voor de start van de race in Rusland oefende Hamilton zijn start op een plek waar dat volgens de wedstrijdleiding niet mocht. Daardoor moest Hamilton tijdens de wedstrijd een dubbele tijdstraf van vijf seconden uitzitten in de pits, waardoor hij de overwinning kwijtspeelde.

INSTRUCTIES VAN HET TEAM

Hamilton foeterde tijdens de race meermaals op de beslissing van de wedstrijdleiding, maar die had aanvankelijk nog grotere gevolgen. De Mercedes-rijder zou immers ook strafpunten op zijn racelicentie krijgen. Na het beluisteren van het radioverkeer oordeelde de FIA echter dat Hamilton de instructies van zijn team volgde.

Daardoor zijn de strafpunten weggevallen en omgezet in een boete. Wie 12 strafpunten krijgt, moet dit jaar één Grote Prijs langs de kant blijven. Hamilton heeft een riante voorsprong in het WK, maar het missen van een volledige GP zou die voorsprong sterk kunnen reduceren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws