Start nieuwe F1-seizoen zonder publiek in Europa?

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Start nieuwe F1-seizoen zonder publiek in Europa?

In de Formule 1 zijn intussen negen GP's uitgesteld. Het is best mogelijk dat het nieuwe seizoen achter gesloten deuren start.

"Wij zijn er voorstander van om te starten met een grote prijs in Europa. En dat zou mogelijk achter gesloten deuren gebeuren", noteerde Sporza uit de mond van  sportief directeur Ross Brawn.

"We kunnen perfect voor een afgesloten omgeving zorgen. De teams kunnen met een chartervliegtuig de reis maken. We pikken ze op het vliegveld op en testen iedereen op het virus, voor ze met anderen op het circuit in contact komen. Op die manier loopt niemand risico." 

"Een race zonder toeschouwers is ver van ideaal, maar het is beter dan helemaal geen race. We mogen ook niet vergeten dat miljoenen mensen de wedstrijd thuis op televisie volgen. Veel F1-fans zijn nu geïsoleerd en wij kunnen voor wat afleiding zorgen. Voor hen zou het een lichtpunt zijn in deze moeilijke tijden."     

"We kijken uit naar waar en wanneer we een eerste wedstrijd kunnen organiseren, maar ook de continuïteit moet verzekerd zijn. Het heeft geen zin om één wedstrijd te rijden en de boel dan weer een tijdje stil te leggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws