Eerste financiële maatregelen in F1: rijders van ex-team Vandoorne gaan deel van loon afstaan

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
Eerste financiële maatregelen in F1: rijders van ex-team Vandoorne gaan deel van loon afstaan
Foto: © photonews

Voorlopig waren er nog geen economische maatregelen aangekondigd door F1-teams, al worden zij natuurlijk ook getroffen door de coronacrisis. McLaren is het eerste team dat zich wel hiertoe verplicht ziet. Rijders en andere personeelsleden gaan minder verdienen.

Een deel van het personeel is door McLaren voor drie maanden op verlof gestuurd. Andere personeelsleden, die wel nog aan de slag blijven doorheen de crisis, zullen op een minder hoog salaris kunnen rekenen. Zo hoopt de Britse renstal zonder al te veel kleerscheuren door deze moeilijke periode te geraken.

Toen vaste rijders Carlos Sainz jr. en Lando Norris deze maatregelen vernamen, hebben ze voorgesteld dat een evenredige salarisvermindering ook op hen van toepassing zou zijn. Ook deze F1-rijders zullen dus drie maanden lang minder verdienen.

WACHTEN OP HERSTEL ECONOMIE

McLaren, het ex-team van Stoffel Vandoorne, rekent erop dat al zijn werknemers weer full time aan de slag kunnen gaan zodra de economie zich herstelt en dan dus ook opnieuw een volwaardig loon kunnen ontvangen. Ook zijn rijders dus. Sainz eindigde vorig jaar zesde in de WK-stand, Norris werd elfde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws