Topman van Red Bull bleef zich verzetten tegen annulatie: "In Australië waren promotor en autoriteiten bereid te rijden"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Helmut Marko had GP van Australië enorm graag zien doorgaan

Topman van Red Bull bleef zich verzetten tegen annulatie: "In Australië waren promotor en autoriteiten bereid te rijden"
Foto: © photonews

Toen heel het F1-circus naar Melbourne werd gehaald, vroegen velen zich al af of het allemaal niet tevergeefs zou zijn. Bij Helmut Marko, topadviseur bij Red Bull, een andere reflex: hij pleitte tot het allerlaatste moment voor het doorgaan van de GP van Australië.

"In Australië waren de lokale promotor en de lokale autoriteiten gewoon bereid te rijden", beweert Marko aan het AD. "Toen kwam die positieve coronatest van mensen van McLaren en wilde ook Mercedes niet meer racen. Je hebt volgens de reglementen twaalf auto's nodig om te racen. Die hadden we niet meer."

Red Bull bleef een felle voorstander om de race te laten doorgaan. "We waren tot het eind bereid om te racen. In Indianapolis 2005 stonden er uiteindelijk ook maar drie teams aan de start. Maar als wij vrijdagochtend gewoon naar buiten waren gereden voor de trainingen, denk ik dat een groot deel van de teams zich ook op de baan had begeven."

MET VERSTAPPEN PRIJS PAKKEN

Dat gebeurde niet en inmiddels is de start van het seizoen meteen met verschillende maanden opgeschoven. "Ik denk dat we op 7 juni in Bakoe van start gaan. Hopelijk wordt het dan toch een mooi jaar in de Formule 1. Een jaar waarin we met Max Verstappen een prijs pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws