Ecclestone raadt Hamilton aan lot te verbinden aan zijn huidig team: "Zou niet verbaasd zijn als Mercedes zou stoppen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Ecclestone vindt dat Hamilton het voor bekeken moet houden als Mercedes zou stoppen

Ecclestone raadt Hamilton aan lot te verbinden aan zijn huidig team: "Zou niet verbaasd zijn als Mercedes zou stoppen"
Foto: © photonews

Lewis Hamilton en Mercedes, het is al jarenlang een succesvolle combinatie, maar hoelang nog? Er doen geruchten de ronde dat Mercedes vanaf 2021 enkel nog verder zou gaan als motorleverancier en niet meer als fabrieksteam. De vraag is wat Hamilton zou doen in dat geval.

"Ik zou niet verbaasd zijn als Mercedes zou stoppen", zegt Bernie Ecclestone aan de DailyMail. "Ze denken misschien: 'We hebben zeven wereldkampioenschappen gewonnen - wat ze eind volgend jaar gedaan zullen hebben - dus waarom blijven?'" En wat dan met Hamilton? "Als ik Lewis was zou ik denken: 'Ik heb nog een titel gewonnen', en ik zou stoppen."

Ferrari is een vreemde plek om te werken 

Bernie Ecclestone

Een overstap naar Ferrari zou dan ook een optie kunnen zijn. "Als Charles Leclerc bij Ferrari blijft, zou ik mijn geld op hem zetten om van Lewis te winnen. Hij is niet per se beter, maar hij is al ingewerkt in het team. Ferrari is een vreemde plek om te werken. Lewis spreekt geen Italiaans. Ofwel worden ze verliefd op hem ofwel keren ze zich tegen hem, maar ik denk niet dat hij het zo goed zou doen als bij Mercedes."

Bovendien denkt Ecclestone dat Ferrari toekomstgericht eerder voor Verstappen zou gaan. "Als Ferrari de keuze had tussen Lewis of Max Verstappen, dan denk ik dat ze voor Max zouden kiezen, om dezelfde reden waarom ze van Charles houden. Met Vettel of Hamilton hebben ze misschien nog een paar goede jaren, maar met twee jongeren zijn er datn misschien tien."

Voor alle duidelijkheid: Mercedes heeft zelf nog niet te kennen gegeven dat het één van de volgende jaren zou stoppen als fabrieksteam in de Formule 1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws