Verrassend podium in Brazilië: Verstappen triomfeert na sensationale finale
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Max Verstappen wint na dolle slotfase GP van Brazilië

Verrassend podium in Brazilië: Verstappen triomfeert na sensationale finale
Foto: © photonews

Op Interlagos kunnen er al eens gekke dingen gebeuren. Geen Ferrari's op het podium. Aanvankelijk nog wel een Mercedes in de persoon van Lewis Hamilton, maar na een bestraffing niet meer. Nadat hij vorig jaar nog net de zege misliep, won Verstappen nu wel in Brazilië.

Polesitter Verstappen behield zijn koppositie bij de start. Hamilton nam wel de tweede plaats van Vettel in. Na de eerste pitstops was het kantje boord voor Verstappen, maar de rijder van Red Bull wist toch de eerste plaats in te nemen. Inmiddels was Leclerc, door een straf gestart in het achterveld, al fel opgerukt naar voren.

Bij de toppers bleef Vettel het langst op de baan, ook bij de tweede reeks pitstops, maar een cruciaal moment was er toen Bottas zijn rokende wagen moest parkeren. Dat deed de Fin op een al bij al veilige plek. Toch werd er een safetey car ingelast.

FERRARI'S RIJDEN MEKAAR UIT DE RACE

Verschillende rijders hanteerden een andere pitstopstrategie en zo kon het een superspannende finale worden. Bij de herstart deed Red Bull gouden zaken: Verstappen passeerde Hamilton, die aan de leiding was gekomen, en Albon ging voorbij Vettel. De Ferrari's gaven zich nog niet gewonnen en dat was het probleem: Leclerc en Vettel raakten elkaar, de race was voor beiden over.

GASLY EN SAINZ DOEN ZAAKJES IN HET SLOT

Na een tweede safety car werd er nog een paar ronden geracet. Albon zag een podiumplaats door de neus geboord nadat Hamilton hem aantikte. Gasly profiteerde in zijn Toro Rosso en werd tweede. Hamilton kwam als derde over de streep, maar door een tijdstraf van vijf seconden ging die positie naar Sainz, die overigens als allerlaatste gestart was. Knap van Gasly en Sainz, maar de vreugde was het grootst bij Verstappen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws