Opinie Explosieve situatie bij Ferrari moest ooit eens ontploffen

Explosieve situatie bij Ferrari moest ooit eens ontploffen
Foto: © photonews

Het is al animerend geweest voor de neutrale volger, dat gehakketak tussen Charles Leclerc enerzijds en Sebastian Vettel anderzijds. Voor Ferrari is het iets minder. In Brazilië ramden beide heren mekaar van de baan. Verrassend nog dat het zo lang geduurd heeft.

Spanningen tussen twee rijders van hetzelfde team kunnen al eens voorkomen, het is kwestie hiermee goed om te gaan. Bij Ferrari was het door allerlei manoeuvres toch al enkele maanden duidelijk dat het kantje boord was tussen Leclerc en Vettel en dat dit een explosieve situatie was die op een dag wel eens nefast kon zijn voor de renstal. Die dag is nu aangebroken.

Een incident zoals in Brazilië veeg je niet zomaar onder tafel. Al probeerde teambaas Mattia Binotto het nog wel met zalvende woorden. De gezichtsuitdrukking van de betrokken rijders spraken eigenlijk al boekdelen. In hun commentaar bleven ze karig en wilden ze zeker niet te ver gaan. En dat is eigenlijk ook al veelzeggend.

GEEN KANT KIEZEN

Ook bij Vettel en Leclerc lijkt het dus toch zijn doorgesijpeld dat niemand in het Ferrari-kamp hiermee gebaat is. En dat het geen zin heeft de zaak nog op de spits te drijven in een poging om je gelijk te behalen. Vanuit de ploegleiding werd gecommuniceerd dat beide F1-piloten schuld treffen. Het heeft inderdaad geen zin om nu één bepaalde kant te kiezen.

Wie weet kan er door die aanpak alsnog enige sereenheid binnen de Italiaanse rangen kruipen. De manier waarop Ferrari na het plaatsvinden van het incident reageerde, is nog best oké. Het staat wel in schril contrast met de wijze waarop ze alles iets te veel op het beloop lieten de voorbije maanden.

NUMMER 1-POSITIE OP HET SPEL

Eigenlijk lijkt er niet meteen een persoonlijke vete te zijn tussen Leclerc en Vettel. De beste vrienden zullen het ook niet zijn, maar de voornaamste oorzaak ligt bij de sportieve situatie. De nummer één-positie bij Ferrari staat voor het eerst in jaren op het spel. Met een bolide die toch wel potentieel toont, weten de rijders ook dat wie zich manifesteert als uitgesproken nummer één volgend jaar wel eens kandidaat-wereldkampioen kan zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws