🎥 WAANZIN! Red Bull zet met Max Verstappen nieuw wereldrecord tijdens pitstop

Dante Bellon
| 2 reacties
🎥 WAANZIN! Red Bull zet met Max Verstappen nieuw wereldrecord tijdens pitstop

"Het is gebeurd" zou Erik Van Looy zeggen met een grandioze glimlach erachteraan. Max Verstappen zette een nieuw wereldrecord neer met een pitstop. Een record dat hij eerder dit seizoen ook al brak.

Op de voorlaatste GP van het jaar reed Max Verstappen als eerste over de finish. Als er extra punten zouden te verdienen zijn met de tijden van de pitstop, dan had de Nederlander grandioos op kop gestaan. In Brazilië verbeterde hij namelijk zijn eigen wereldrecord met zes honderdsten.

Al na slechts één seconde en 82 honderdsten was de bandenwissel afgelopen. De vorige keer dat Verstappen de wereld op zich gericht kreeg, was in Duitsland. Daar was hij na 1 seconden en 88 honderdsten de laan uit. Ook dan won de 22-jarige.

Omdat Verstappen een ronde na Lewis Hamilton wisselde, moest het snel gaan in de pitlane om weer voor de Engelsman het parcours op te komen. Robert Kubica hinderde Verstappen bij het buitenrijden, waardoor die niet voor Hamilton geraakte.

Uiteindelijk liet Verstappen het beste van zijn rijkunsten zien en won hij nog. Op 1 december wordt in Abu Dhabi de laatste GP van dit seizoen gereden. Lewis Hamilton was al wereldkampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws