Analyse Hetze rond Verstappen en Ferrari kan nog gevolg hebben voor volgende races
Redactie
| 1 reacties

Meer controle niet ondenkbaar na uitspraak Verstappen

Hetze rond Verstappen en Ferrari kan nog gevolg hebben voor volgende races
Foto: © photonews

Het is niet omdat de wereldtitel is uitgedeeld dat er niets meer te beleven valt in het huidige Formule 1-seizoen. Animo genoeg. Met dank aan Max Verstappen. Die verweet Ferrari vals te spelen nadat de Italiaanse renstal in de VS ineens veel minder goed voor de dag kwam.

Waar gaat het eigenlijk allemaal over? Voor aanvang van de GP van de Verenigde Staten is de FIA met een nieuwe technische richtlijn aangaande de brandstoftoevoer. Een poging tot het ontwijken van de regels om via meer brandstoftoevoer meer power te kunnen ontwikkelen zal niet toegelaten worden.

Ferrari haalde in Austin veel minder profijt uit de rechte stukken dan dat het geval was in de vorige GP's. Eén en één is twee, maakt Verstappen het rekensommetje. Of zo laat hij het toch blijken aan een goede verstaander. Dat Verstappen het hart op de tong draagt en dat zonder schroom durft aankaarten, zullen vele F1-volgers wel weten te waarderen.

BESCHULDIGING ZONDER BEWIJS

Anderzijds blijft het een grove beschuldiging ten opzichte van Ferrari zonder de minste vorm van bewijs. Er gaat dit seizoen nog twee keer geracet worden, in Brazilië en Abu Dhabi. Gaat dit een effect hebben op mogelijke duels die zich nog op de baan gaan afspelen?

Het valt zeker niet uit te sluiten. Met Sebastian Vettel lijkt Max Verstappen nog redelijk goed overeen te komen, maar Charles Leclerc was 'not amused' met de kritiek van de Nederlander. Bovendien heeft Leclerc al bewezen dat hij op het scherpst van de snee durft verdedigen. Dat zal hij zeker opneuw doen, moest de situatie hem daartoe dwingen.

MEER CONTROLE BIJ VERSCHILLENDE TEAMS

Daarnaast is er ook de benadering naast de baan. Ferrari is al met een mogelijke verklaring genomen voor het verlies in snelheid. De FIA zal er nauwlettend op toezien dat Ferrari binnen de lijntjes blijft kleuren, maar dat kan er ook toe leiden dat er bij Red Bull en Mercedes eveneens uitgebreide controles zullen uitgevoerd worden. De laatste twee GP's zullen dus toch niet helemaal vrij zijn van spanningen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws