Max Verstappen moet ondanks snelste tijd polepositie afstaan

Leclerc vertrekt vanaf de pole in Mexico ondanks snelste tijd Verstappen

Max Verstappen moet ondanks snelste tijd polepositie afstaan
Foto: © photonews

Vreemde ontwikkeling tijdens en na de kwalificaties van de GP van Mexico: de man die de snelste tijden klokte, mag niet vertrekken vanaf de polepositie. Max Verstappen dacht die nochtans in handen te hebben, maar moest de pole uren na afloop van Q3 weer inleveren.

Niemand zal betwisten dat Verstappen de snelste F1-piloot was tijdens de kwalificaties in Mexico. Aan het eind van Q3 was er echter een incident: Bottas crashte in de laatste bocht. Net voor die plaats werd er dus met de gele vlag gezwaaid.

ONTHULLING BIJ DE MEDIA

Dat houdt in dat rijders daar moeten vertragen. Verstappen trok er zich niets van aan en verbeterde zijn tijd nog. Aan de media vertelde de Nederlander dat hij bewust de gele vlaggen had genegeerd. De stewards hadden zo alle info en moesten hem niet meer op het appel roepen om zijn kant van het verhaal te horen.

Het is dus Charles Leclerc die voor de vijfde keer in zes races vanop de polepositie mag starten. Vettel en Hamilton zullen vanop de respectievelijk tweede en derde plaats vertrekken. Verstappen is teruggezet naar de vierde plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws