Lewis Hamilton gaat dieper in op zijn aandacht voor het klimaat... maar sluit overstap naar Formule E volledig uit
Redactie
| 2 reacties

Lewis Hamilton heeft geen interesse in Formule E

Lewis Hamilton gaat dieper in op zijn aandacht voor het klimaat... maar sluit overstap naar Formule E volledig uit
Foto: © photonews

Lewis Hamilton komt steeds meer in het nieuws met zijn oproepen om voor een milieubewust leven te kiezen. Formule E-kampioen Jean-Eric Vergne zag hem al naar de bewuste categorie overstappen. Daar komt niets van in huis, laat Hamilton weten op een persconferentie in Mexico.

Hamilton is daar om dit weekend de GP van Mexico te betwisten. De Brit haalde zijn bekommernis voor het klimaat nog een keertje aan. "Als Formule 1-rijder klinkt dat niet vanzelfsprekend omdat wij de wereld rondvliegen en met auto's racen, maar dat wil niet zeggen dat ik zelf niets kan veranderen."

CO2-NEUTRAAL

Dat heeft Hamilton al gedaan door onder meer zijn vleigtuig en enkele auto's van de hand te doen. En er zijn zo nog wel dingen. "Thuis koop ik geen plastic meer. Alles moet recycleerbaar zijn: zelfs mijn deodorant en tandenborstel. Op die manier probeer ik CO2-neutraal te leven."

Zelfs bij Mercedes werd er al hier en daar geopperd dat het Hamilton niet zou tegenhouden moest hij ooit overwegen om de overstap naar de Formule E te maken. "Daar ben ik hoegenaamd niet in geïnteresseerd", stelt de Brit klaar en duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws