Vettel boekt eerste zege sinds GP van België van 2018, Verstappen doet wat Mercedes niet kan
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Vettel geeft criticasters lik op stuk in Singapore

Vettel boekt eerste zege sinds GP van België van 2018, Verstappen doet wat Mercedes niet kan
Foto: © photonews

Bij Ferrari hebben ze nu echt wel de smaak te pakken. Aan drie overwinningen op rij zit de Italiaanse renstal nu al. Deze keer was het niet Charles Leclerc, maar Sebastian Vettel die triomfeerde. Ook Verstappen reed richting podiumplek, in tegenstelling tot de Mercedessen.

Leclerc vertrok vanop de polepositie en kon meteen een kloof slaan. De eerste posities bleven bij de start ongewijzigd. In de achtergrond maakte Ricciardo wel snel terrein goed. De Renault-rijder rukte zo op naar een twaalfde plaats. 

LECLERC EN VERSTAPPEN IN HET VERKEER

Nadat Ferrari zijn pitstops uitvoerde, kwam Vettel zowaar voor Leclerc de baan op. Bij Mercedes vroeg men Bottas om het gaspedaal wat minder hard in te drukken, zodat Hamilton hem kon voor blijven. Het was wel Verstappen die rondreed op de derde plaats. Leclerc en Verstappen kwamen in het verkeer te zitten, terwijl Vettel wel vaart kon maken.

GEEN INVLOED VAN SAFETY CAR OP EERSTE POSITIES

De safety car moest nog drie keer de baan op, maar Vettel liet de overwinning niet meer uit handen glippen. De Duitser toonde zo dat hij dan toch nog kan winnen in de F1. Leclerc en Verstappen maakten het podium compleet. Mercedes zag Hamilton en Bottas slechts vierde en vijfde eindigen.

Desondanks ligt Hamilton nog altijd op koers voor een nieuwe wereldtitel. De strijd om plaatsen twee en drie belooft wel interessant te worden. Leclerc en Verstappen hebben evenveel punten in de WK-stand. Bottas heeft er nog maar 31 meer en ook Vettel komt nu weer meedoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws