Leclerc veegt voor Ferrari de nul weg in GP van België, anticlimax voor Verstappen-fans
Leclerc veegt voor Ferrari de nul weg in GP van België, anticlimax voor Verstappen-fans
Foto: © photonews

De GP van België in de Formule 1 stond grotendeels in het teken van de nagedachtenis aan Anthoine Hubert, de F2-rijder die na een crash het leven liet. Tijdens de race deed Ferrari de beste zaken. Leclerc bezorgde de Italiaanse renstal de eerste zege van het seizoen, na een duel met Hamilton.

Voor aanvang van de race waren er enkele eerbetonen en een minuut stilte voor de betreurde Anthoine Hubert. Nadien ging de aandacht toch weer naar zijn geliefde sport. Ferrari kreeg een unieke kans om een eerste overwinning op te tekenen, met Leclerc en Vettel op de eerste rij. Er was amper gestart of Verstappen maakte meteen brokken.

De Red Bull-rijder tikte de wagen van Räikkönen aan en mocht meteen de strijd staken. Een grote ontgoocheling voor de Nederlander en zijn legioen, dat in grote getalen naar Spa was afgezakt. Na de chaotische start lagen de eerste plaatsen wel een tijdje vast.

APPLAUS VOOR HUBERT

In de achtergrond pakten Perez en Gasly uit met een heerlijk manoeuvre. Zo raasden ze allebei Räikkönen voorbij. Nadien werd de negentiende ronde aangevat. De supporters gingen tijdens deze ronde allemaal rechtstaan om te applaudiseren voor Hubert.

Er werd begonnen aan een reeks pitstops, waarna Vettel wegens teamorders bij Ferrari de eerste plaats opnieuw aan zijn ploegmaat Leclerc moest laten. Vettel kreeg nadien overigens problemen en voelde de bui al hangen: Hamilton ging hem voorbij.

NOG EVEN BILLENKNIJPEN VOOR FERRARI

Hamilton maakte ook nog jacht op de eerste plaats en naderde tot op 2,5 seconden van Leclerc met nog twee ronden te gaan. Het verschil liep nog terug tot anderhalve seconde, maar Leclerc sleepte de overwinning wel over de streep. De Monegask droeg zijn overwinning meteen op aan Hubert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws