Van gratis pitwalk voor fans tot climax op zondag: Spa-Francorchamps is opnieuw the place to be!

Van gratis pitwalk voor fans tot climax op zondag: Spa-Francorchamps is opnieuw the place to be!
Foto: © photonews

Het is opnieuw tijd voor één van de meest populaire wedstrijden op de kalender: de GP van België! Zondag staat de race in Spa op het programma en moet blijken of Sebastian Vettel zichzelf kan opvolgen. Maar er gaat eerst nog wel heel wat aan vooraf.

Fans die interesse hebben in een pitwalk, kunnen zich om 16u al melden aan La Source. Zij wandelen dan door de pitlane en krijgen zicht op wat er allemaal in de teamboxen gebeurt. Er kan tijd genomen worden om foto's te nemen en de handtekeningen van enkele rijders te bemachtigen.

Die pitwalk is gratis, in dat opzicht dat er geen ticket voor kan aangeschaft worden. Maar het is wel enkel voor de grootste fans: voor zij die een ticket gekocht hebben voor de volgende drie dagen. Wie een ticket heeft voor slechts één dag, moet de pitwalk op zijn buik schrijven.

RACE OM 15U10

Vanaf zullen de rijders hun kunstjes dan op de track moeten tonen met de eerste twee trainingssessies, om 11u en om 15u. De laatste oefensessie is voor zaterdagmiddag, gevolgd door de kwalificatie die van start gaat om 15u. Zondagnamiddag gaan we met zijn allen klaar zitten omstreeks 15u10 om de race te bekijken.

De Gold Grandstand en de Speed Corner, respectievelijk het duurste en op twee na duurste deel van het circuit, zijn uitverkocht. Er zijn wel nog kaarten te verkrijgen voor de Silver Grandstand en de Bronze Area. Het is bekend dat het Waals Gewest al jarenlang de tekorten toepast om de GP van België te kunnen blijven organiseren.

ALBON DEBUTEERT VOOR RED BULL

Op sportief vlak is het uitkijken naar de eerste race van Alexander Albon in een Red Bull, nadat het desdebetreffende team Pierre Gasly naar kleine broer Toro Rosso stuurde. Uitkijken of rookie Albon beter doet dan de Fransman. Ploegmaat Verstappen zal hopen weer mee te spelen met de overwinning, al speelt het motorvermogen nog altijd een grote rol in Spa.

Op dat vlak zouden Mercedes en Ferrari nog een stukje voor moeten liggen. Bij Red Bull hopen ze dan weer dat de Honda-motor het verschil kan maken. Bij Ferrari wachten ze nog altijd op een eerste zege dit seizoen. Aan Sebastian Vettel, die volgens geruchten zou nadenken over het einde van zijn carrière, om zijn kunststukje van vorig jaar nog eens te herhalen.

HAMILTON VOOR DERDE ZEGE

Voorts hoopt viervoudig winnaar Kimi Räikkönen om te schitteren op het circuit dat hem al zoveel heeft gegeven. Lewis Hamilton zal een gooi doen naar een derde overwinning in België, waar hij zoals overal met heel wat regelmaat presteert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws