Nieuw F1-team in de maak met link met WEC-renstal van Vandoorne
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Panthera kan volgend F1-team worden

Nieuw F1-team in de maak met link met WEC-renstal van Vandoorne
Foto: © photonews

De laatste jaren maken 10 teams telkens de dienst uit in de F1, wat wil zeggen dat er elke race 20 rijders aan de start staan. Vanaf 2021 kan het aantal deelnemers wel eens opgetrokken worden naar 22. Volgens de laatste berichten zijn er immers plannen om een nieuw team op te starten.

Volgens Racefans zit er een nieuw-team in een vergevorderde fase om een entrée in de Formule 1 voor te bereiden. Dat nieuwe team zou de naam Panthera Asia dragen en een tijdelijk hoofdkwartier hebben opgebouwd in de buurt van Silverstone om de voorbereidingen in goede banen te leiden.

DURAND EN MILNE MEEST GENOEMDE NAMEN

De sterke man achter dit project lijkt Benjamin Durand te zijn, de man die van 2013 tot 2016 de manager was van SMP Racing in het WEC. Dat is ook de renstal waar Stoffel Vandoorne dit jaar al voor uitkwam in het uithoudingskampioenschap.

Een andere figuur die aan Panthera gelinkt wordt, is Tim Milne, een man met ervaring bij Manor, Toyota en Renault. In 2021 zal er een reglementswijziging doorgevoerd worden die de sport weer meer aanlokkelijk moet maken voor nieuwe teams. Panthera zou dan ook op dat jaar mikken om zijn intrede te maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws