Max Verstappen trekt sterke lijn door en bereikt nieuwe mijlpaal in carrière
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 14 reacties

Verstappen vertrekt vanop poleposition in GP van Hongarije

Max Verstappen trekt sterke lijn door en bereikt nieuwe mijlpaal in carrière
Foto: © photonews

De nieuwe hoogtepunten in de loopbaan van Max Verstappen stapelen zich de jongste weken op. De vorige twee races zette hij al naar zijn hand en het is niet uit te sluiten dat hij dat ook doet in Hongarije. Verstappen kan alvast voor de allereerste keer vanop polepositie vertrekken.

Verstappen zette als eerste van de favorieten een snel rondje neer, maar de schijnwerpers waren al snel op Leclerc gericht. De Monegask moest terug naar binnen na een crash. Zijn neergezette tijd was wel goed genoeg om door te gaan naar Q2 en tijdens het tweede deel van de kwalificatiesessie leek zijn bolide geen hinder meer te ondervinden.

De grote namen waren dus nog in de race voor de pole, wat vooral een duel tussen Hamilton en Verstappen leek te zorgen. Die laatste zette een recordtijd neer op de Hungaroring. Het was dan ook geen verrassing dat de Red Bull-rijder uiteindelijk het snelst bleek. Verstappen heeft de eerste pole uit zijn carrière beet.

BOTTAS ALSNOG VOORBIJ HAMILTON

Achter hem boekte Bottas nog een iets snellere tijd dan zijn ploegmaat Hamilton. Na de top drie volgen de Ferrari-rijders, met Leclerc voor Vettel. Gasly sluit de top zes af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws