📷 🎥 Al bekomen van die onvoorstelbare GP van Duitsland? De voornaamste incidenten nog eens op een rijtje!

Talrijke incidenten zorgden voor meer dan genoeg opwinding tijdens GP van Duitsland

📷 🎥 Al bekomen van die onvoorstelbare GP van Duitsland? De voornaamste incidenten nog eens op een rijtje!
Foto: © photonews

Het voorbije weekend was er in Hockenheim meer dan genoeg vuurwerk naast de track, maar zeker en vast ook op de baan. Door de kletsnatte omstandigheden regende het crashes en opgaves in de door Verstappen gewonnen wedstrijd. We zetten de meest spectaculaire incidenten nog eens op een rij.

Het was Sergio Perez die in nog maar de tweede ronde van de Grote Prijs het festival aan opgaves in gang stak. De rijder van Racing Point zat op dat moment achter Magnussen, tot hij aan het spinnen ging en van de ene kant van de baan naar de andere slingerde. Hieronder de beelden van zijn gecrashte bolide.

Carlos Sainz geraakte in ronde 19 van de baan af waar het helemaal spekglad was en het niet meteen meer mogelijk was om het circuit weer op te geraken. Uiteindelijk kon de McLaren-rijder toch opnieuw de wedstrijd voortzetten.

Zelfs een geweldige racer als Max Verstappen bleef niet bespaard van een hachelijk momentje in deze omstandigheden. De Red Bull van de Nederlander ging stevig aan het spinnen. Het zal geen goed gedaan hebben aan de wagen, maar Verstappen bleef wel netjes op de track.

Charles Leclerc slaagde daar niet in. De Monegask had last van onderstuur, het was niet mogelijk om de controle nog te behouden en de Ferrari-man knalde tegen de barrières aan. Lewis Hamilton riskeerde ook een opgave op exact dezelfde plaats, maar het contact tussen zijn Mercedes en de barrières was minder hard.

Bocht 16 was de spelbreker voor wel meerdere rijders. Nico Hülkenberg had hetzelfde probleem als Leclerc: onderstuur met als gevolg de crash tegen de barrières. Een grote ontgoocheling voor de thuisrijder.

Door het uitvallen van Valtteri Bottas werd het een compleet dramatische race voor Mercedes, wat ze bij de Duitse renstal nu niet bepaald gewoon zijn. De Fin maakte een serieuze glijpartij. Bekijk deze hieronder vanuit het oogpunt van de fans van Max Verstappen.

In de allerlaatste ronde had ook Pierre Gasly het nog zitten. De Fransman ging dezelfde kant op als Albon en had dan geen andere keuze meer dan van het circuit af te rijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws