Actie genoeg op Spielberg: wagens wiel aan wiel, crashes voor Verstappen en Bottas, toptijd voor Ferrari
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Leclerc het snelst in geanimeerde tweede oefensessie

Actie genoeg op Spielberg: wagens wiel aan wiel, crashes voor Verstappen en Bottas, toptijd voor Ferrari
Foto: © photonews

De races mogen dan soms nogal langs de saaie kant zijn, de tweede vrije training in de GP van Oostenrijk stond bol van de actie. Bij momenten leek het alsof er echt geracet werd en verschillende rijders schoven al eens uit de bocht. Tussen dit alles door zette Leclerc de snelste tijd neer.

Nadat de logica gerespecteerd werd in een eerder zoutloze eerste oefensessie, had de tweede al wat je maar wensen kon. Het was Pierre Gasly die het festival van opvallende momenten in gang stak door even het gras op te zoeken. Maar dat was slechts klein bier in vergelijking met wat komen ging.

RODE VLAG

In bocht tien kwam het tot een stevige crash voor zijn ploegmaat Max Verstappen. De wagen van de Nederlander vloog tegen de barrières en geraakte ernstig beschadigd. Meteen was er ook de rode vlag zodat de brokstukken van zijn RB15 opgeruimd konden worden.

DUEL GASLY-PEREZ

De sessie kon nog maar net hervat worden of Valtteri Bottas dook aan bocht zes de barrières in. Gasly en Perez hadden vervolgens nog zin in een pittig duel en raakten elkaars wiel, alsof de race al begonnen was. Uiteindelijk waren het nog altijd wel de tijden waar het om te doen was. 

Bottas en Gasly deden het ondanks hun 'uitstapjes' nog behoorlijk goed. De Fin en de Fransman waren goed voor respectievelijk de tweede en de derde tijd. Charles Leclerc was in zijn Ferrari toch nog drie tiende van een seconde sneller dan Bottas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws