πŸŽ₯ Na incident met Vettel stemt ook geval-Ricciardo tot nadenken: sancties in F1 mogelijk onder de loepe

πŸŽ₯ Na incident met Vettel stemt ook geval-Ricciardo tot nadenken: sancties in F1 mogelijk onder de loepe
Foto: © photonews

Er was al het incident in Canada, waar Vettel een strenge straf kreeg nadat hij in een duel met Hamilton weer de baan op kwam, en in Frankrijk werd Ricciardo gesanctioneerd in het slot voor wat competitief racen leek. De vraag is: mag er nu eigenlijk nog geracet worden?

FIA-racedirecteur Michael Mas kwam erop terug bij Motorsport. "Mijn visie is dat we een reglement hebben en dat we dat moeten gebruiken tijdens de hele jaargang van 2019. Ik denk niet dat het een wijze beslissing is om in eender welke sport de regels halverwege het seizoen te veranderen", is een onmiddellijke reglementswijziging niet aan de orde.

UNANIEME STEMMING NODIG

Dat betekent echter niet dat de FIA de deur helemaal dicht smijt. "Het is absoluut wel iets dat we kunnen bekijken. We evolueren altijd mee." Het is perfect mogelijk om een regel te veranderen, als de F1-teams unaniem hun fiat geven. "Als alle teams ermee akkoord gaan, is het niet anders dan elk ander reglement."

Het aanpassen van de regels voor het uitdelen van straffen is niet het enige waar over nagedacht wordt. "Er is ook de International Sporting Code waar er gesproken wordt over een bepaald rijgedrag. Dat is niet enkel voor de F1, maar voor de motorsport in het algemeen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws