Saai verloop ook doorn in het oog van Lewis Hamilton: "Ze nemen al jarenlang de foute beslissingen"
Redactie
| 1 reacties

Lewis Hamilton neemt de top van de Formule 1 onder vuur

Saai verloop ook doorn in het oog van Lewis Hamilton: "Ze nemen al jarenlang de foute beslissingen"
Foto: © photonews

De dominantie van Lewis Hamilton in de GP van Frankrijk was gigantisch. De Brit lijkt zo al op weg naar een nieuwe wereldtitel. Tegenstand kan er eigenlijk enkel uit het eigen team komen. Eén ding is zeker: voor enige spanning moet men ook dit jaar niet in de Formule 1 zijn.

Dat stuit vele liefhebbers tegen de borst. Voor Hamilton mag het op sportief vlak dan wel een prettige situatie zijn, de WK-leider deelt hun bezorgdheid over de sport. "Ik begrjip volkomen dat de fans zich vervelen. Maar wij maken de regels niet. Je moet de mensen aan de top onder druk zetten", zegt Hamilton aan The Telegraph. "Zij moeten hun werk leren doen".

Dat is toch wel een ferme sneer richting de topmensen van de F1. "Ze nemen al jarenlang de foute beslissingen", blijft Hamilton bij zijn standpunt. "Ze zullen het niet leuk vinden als ik dit zeg, maar elk jaar opnieuw zie ik de rotzooi waarin we ons bevinden."

MEER INSPRAAK VOOR DE RIJDERS?

Een piste die momenteel de ronde doet om meer animo in de sport te brengen, is om de F1-piloten zelf meer inspraak te geven. Sportief directeur Ross Brawn zou daar wel voor open staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws