Max Verstappen blikt terug op 'eenzame' GP van Frankrijk: "Ik verwacht geen wonderen in Oostenrijk"
Redactie
| 0 reacties

Max Verstappen blij dat hij één Ferrari voorbleef in de GP van Frankrijk

Max Verstappen blikt terug op 'eenzame' GP van Frankrijk: "Ik verwacht geen wonderen in Oostenrijk"
Foto: © photonews

Geen podium voor Max Verstappen in de GP van Frankrijk. De Nederlander moest de Mercedessen en de Ferrari van Charles Leclerc voor zich dulden. Het werd uiteindelijk een vierde plek.

"Het ging beter dan verwacht eigenlijk", aldus Verstappen. "Ik heb alles gegeven wat erin zat en we hebben weer gemaximaliseerd. Mijn start was goed, maar we komen tekort op het rechte stuk. Ik had meer momentum, maar daarna loopt onze auto gewoon niet hard genoeg en kun je niets. Ik had nog geluk dat ik in de eerste ronde niet ingehaald werd door een McLaren."

Het werd in het vervolg van de GP vooral een eenzame race voor de Nederlander. "Daarna heb ik mijn eigen race kunnen rijden en probeerde ik Charles Leclerc te volgen. Het was een beetje een eenzame race, maar ik had Leclerc wel in het zicht.  Met nog een rondje of zes te gaan, kreeg ik achter minder grip en besloot ik om de auto thuis te brengen. Desondanks is het voor ons een goed resultaat om één Ferrari voor te blijven."

"We komen op dit circuit wat vermogen tekort en de auto is ook niet optimaal"

Maar dat de bolide tekortkwam tegenover de toppers, is een understatement. "We komen op dit circuit wat vermogen tekort en de auto is ook niet optimaal. Toch zijn er maar een paar bochten waar we echt langzamer zijn dan Mercedes. We zouden met iets minder downforce moeten rijden, maar op dit moment lukt dat niet met de auto, want dan is hij achter niet sterk genoeg. We moeten dus nog even aan de slag."

Zijn zege van vorig jaar in Oostenrijk overdoen, wordt allesbehalve makkelijk. "Oostenrijk is niet het beste circuit voor onze auto. Vorig jaar hadden we daar een betere auto dan Mercedes en Ferrari, terwijl we dit jaar geen betere auto hebben dan Mercedes. Ik ben dus realistisch en denk dat het lastig gaat worden. Ik ben blij dat er zo veel Nederlandse fans komen en ik zal mijn best doen, maar ik verwacht geen wonderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws