Hamilton wijst na indrukwekkende pole op bijzondere factor op Le Castellet
Redactie
| 4 reacties

Hamilton moest rekening houden met de wind om naar pole te kunnen rijden

Hamilton wijst na indrukwekkende pole op bijzondere factor op Le Castellet
Foto: © photonews

Bij enkele recente beslissingen van de FIA is Lewis Hamilton er goed vanaf gekomen, maar de Brit heeft ook nog eens zijn absolute klasse laten zien in de kwalificaties van de GP van Frankrijk. Meer dan één seconde ging hij onder de mytische grens van 1:30. En dat terwijl de wind een rol speelde.

De omgeving aan Circuit Paul Ricard laat toe dat de windrichting en windkracht echt wel iets zijn wat de rijders bezighoudt. Dat gaf Hamilton ook aan na de kwalificaties. "De wind wakkerde aan. Het was erg winderig hier en daar op de baan", beweerde de Mercedes-rijder.

DYNAMISCHE AANPAK

De indeling van een snel rondje was dus niet zo evident. "Je moest redelijk dynamisch zijn met hoe je uw rondje aanpakte en waar je ging aanvallen. Op sommige stukken kon je wel aanvallen, maar elders moest je het toch iets rustiger aandoen vanwege de wind. Tijdens mijn laatste rondje verloor ik heel wat tijd omdat ik in de voorlaatste bocht iets te agressief was en de wind mijn achterkant deed uitbreken."

Het weerhield Hamilton er niet van een snellere tijd neer te zetten dan zijn ploegmaat en zo de polepositie te pakken. "Valtteri Bottas was hier het hele weekend snel. Uiteindelijk was ik toch het snelst. Ik ben blij dat ik het maximum uit de wagen heb kunnen halen en het team heeft geweldig werk verricht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws