Lewis Hamilton stuurt signaal met straffe kwalificaties, Vettel stelt teleur
Redactie
| 5 reacties

Hamilton start vanop de pole in GP van Frankrijk

Lewis Hamilton stuurt signaal met straffe kwalificaties, Vettel stelt teleur
Foto: © photonews

Mercedes was al in elke sessie veruit het beste team in Frankrijk en dat was tijdens de kwalificaties niet anders. Vooral Lewis Hamilton reed erg sterk en zijn tijd was dan ook niet te kloppen. Bottas en Leclerc werden twee en drie. Voorts was McLaren verrassend goed en stelde Vettel teleur.

De medium band deed het erg goed in Q2. Beide Mercedessen zorgden zelfs voor records door onder de 1:30 te duiken. Bij Red Bull was het bang afwachten of Pierre Gasly wel Q3 zou halen. Giovianazzi en Raikkönen leken hem eruit te bonjouren, maar die laatste werd door Gasly toch weer uit de top tien gereden.

Ook in Q3 werden zeer scherpe tijden gedraaid. Hamilton stuurde een signaal naar de concurrentie met zijn 1:28.4. Ook de 1:28.6 van Bottas mocht gezien worden. Er volgde uiteraard nog een ultieme poging van de tien rijders.

DERDE RIJ VOOR MCLAREN

Het was Hamilton die er nog in slaagde om zijn eigen tijd te verbeteren en dus de pole te pakken had. Na Bottas was het Leclerc die ook in deze sessie derde werd. Nadien volgde Verstappen en ook heel knap was de vijfde en zesde plaats voor McLaren-rijders Norris en Sainz. Vettel moet na een matige Q3 de race beginnen op een zevende plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws