Bottas zet ambities kracht bij in nipte strijd in derde training
Redactie
| 0 reacties

Valtteri Bottas wint derde oefensessie in GP van Frankrijk

Bottas zet ambities kracht bij in nipte strijd in derde training
Foto: © photonews

Mercedes blijft zijn dominantie in Frankrijk in de verf zetten. Het had ook in de derde oefensessie de twee beste wagens. Bottas was nog net iets sneller dan Hamilton en is nu al in twee vrije trainingen helemaal bovenaan geëindigd. Uitkijken of de Fin dat straks kan voortzetten.

Bottas was erg competitief in het begin van het seizoen, maar heeft ondertussen toch ook al enkele klappen gekregen. Toch zal het wellicht van hem moeten komen als we een spannend WK willen krijgen. Dat heeft Bottas zelf ook begrepen: hij is in Frankrijk alvast goed op dreef in de oefensessies.

MERCEDES HEEFT MARGE

Het verschil was niet groot tussen beide Mercedessen in de derde vrije training, maar Bottas was 41 duizendsten van een seconde sneller dan Hamilton. De achterstand van Ferrari op Mercedes lijkt aanzienlijk. Dat was in deze laatste oefensessie vier tienden van een seconde.

Charles Leclerc is deze week voorlopig wel de beste rijder na de Mercedessen. Voor de derde training op rij wist de Monegas de derde beste tijd neer te zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws