Vettel krijgt geen gelijk van FIA en mag zege in GP van Canada definitief vergeten
Redactie
| 12 reacties

Tijdstraf voor Vettel in GP van Canada blijft behouden

Vettel krijgt geen gelijk van FIA en mag zege in GP van Canada definitief vergeten
Foto: © photonews

Het was een duidelijk aangeslagen Sebastian Vettel die twee weken geleden op het podium stond. Geen wonder: na een hele race aan de leiding te hebben gereden, speelde de Duitser toch de zege kwijt omwille van een betwistbare tijdstraf. Deze blijft definitief behouden.

Ferrari had nochtans geprobeerd om er nog wat aan te doen. Een klacht indienen voor een straf die tijdens een race is uitgedeeld, kan niet in de Formule 1. De Italiaanse renstal kon wel een verzoekschrift indienen om de sanctie te herzien.

Vettel had de straf gekregen omdat hij na een foutje op een onveilige manier de baan weer zou zijn opgekomen en hierbij Hamilton hinderde. Ferrari wees er op dat dit nooit de bedoeling was van zijn rijder, maar dat vond de FIA niet voldoende om op de beslissing terug te komen.

GEEN NIEUW BEWIJS

Dat de tijdstraf intact blijft, is niet zo'n grote verrassing. Het gebeurt zeer zelden dat een uitgesproken straf herroepen wordt. Bovendien moest Ferrari met nieuw bewijs komen dat Vettel zou vrijpleiten en dat was er nu eenmaal niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws