Mercedes domineert ook eerste sessies in Frankrijk, wel competiviteit binnen het team
Redactie
| 0 reacties

Hamilton en Bottas winnen elk een oefensessie op eerste dag in Frankrijk

Mercedes domineert ook eerste sessies in Frankrijk, wel competiviteit binnen het team
Foto: © photonews

De GP van Frankrijk lijkt niet meteen tot spectaculaire omwentelingen gaan leiden. In de eerste vrije trainingen was Mercedes alvast het sterkste team. Beide rijders zetten elk één oefensessie naar hun hand, waardoor het dus uitkijken is wie het commando zal nemen in de kwalificaties.

Red Bull kende nogal een moeizame start in deze trainingen. Eerst Verstappen en dan Gasly gingen aan het spinnen. Ondertussen draaiden ze bij Mercedes volop snelle rondjes. Hamilton slaagde erin om nog wat sneller te gaan dan zijn ploegmaat Bottas. Ook Charles Leclerc en Max Verstappen zaten toch nog binnen de tiende van een seconde.

HAMILTON NIET BESTRAFT

Romain Grosjean had vroeg in de tweede vrije training al te kampen met een probleem. In tegenstelling tot in de eerste sessie reed ook Lewis Hamilton niet zonder zorgen rond. Eerst nam de Brit al een paaltje mee en nadien moest Verstappen voor hem uitwijken. Het incident werd onderzocht, maar een straf voor Hamilton bleef uit.

Wie er zich in elk geval niets van aantrok, is Valtteri Bottas. De Fin zette de snelste tijd neer en ging vier tiende van een seconde rapper dan Hamilton, die wel nog tweede was. De verschillen waren deze keer dus wat groter. Leclerc legde opnieuw beslag op de derde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws