Terugkeer naar Zandvoort brengt voor-en nadelen met zich mee
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

GP van Nederland moet werkzaamheden en mobiliteitskwestie overwinnen

Terugkeer naar Zandvoort brengt voor-en nadelen met zich mee
Foto: © photonews

Het is dus officieel: vanaf volgend jaar staat de GP van Nederland opnieuw op de F1-kalender. De race zal doorgaan op het circuit van Zandvoort. Het moet daar een ongelooflijk spektakel worden bij de thuiswedstrijd van Max Verstappen. Al is niet alles rozengeur en maneschijn.

Er is immers nog wel wat werk aan de winkel. Om te beginnen aan het circuit zelf, want er worden een aantal wijzigingen doorgevoerd om er een F1-track van te maken. Zo zal bijvoorbeeld start-finish verplaatst worden richting de Tarzanbocht. Dan hebben de mensen in de hoofdtribune een mooi zicht over het hele startveld.

Bij de Gerlachbocht worden er maatregelen genomen om de veiligheid helemaal te garanderen. De Hugenholtzbocht wordt aan de binnenkant verbreed, wat rijders de kans zal geven met meer snelheid richting Scheivlak te gaan. Het tweede deel van de Hans Ernst Bocht gaat dan weer breder gemaakt worden.

WERKEN OP TIJD KLAAR?

Hierna komen de F1-piloten ook nog een hele snelle bocht tegen, enigszins vergelijkbaar met de GP van Brazilië op Interlagos. De grote vraag is natuurlijk: gaat men op tijd zijn om al deze aanpassingen door te voeren? De voorbereidingen op de werkzaamheden zijn gelukkig al van start gegaan. Men treuzelt best niet te lang, want het verouderde circuit moet behoorlijk onder handen genomen worden.

Voorts is er de kwestie van de mobiliteit. Zandvoort is een plaats aan de Nederlandse kust. Het is wel voorzien op toeristen die zin hebben in een dagje aan zee, maar is het dat ook voor duizenden mensen die afkomen voor een F1-race? Als die allemaal met de auto komen en over de huidige toegangswegen rijden, dreigt een groot fileprobleem. Ook voor de mensen die daar wonen zal het dan geen pretje zijn

SFEER ROND GP STERKE TROEF

Bezoekers van de GP van Nederland kunnen het best reizen via de trein. Zo komen ze meteen heel dicht bij het circuit. Dit alles moet toch de moeite waard lonen wanneer het straks in mei 2020 van start gaat en met Max Verstappen één van de beste rijders ter wereld eindelijk in eigen land kan race. Zeker de sfeer die rond de eerstvolgende GP van Nederland gaat hangen, zal enorm zijn.

Er worden alvast al initiatieven genomen om er een groot Oranje-feest van te maken. Dat moet dan in de eerste plaats te zien zijn langs het circuit, maar ook daarbuiten. Dat gaat een belevenis van jewelste worden. In elk geval zal er in en buiten Zandvoort niet aan te ontsnappen vallen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws