OFFICIEEL: GP van Nederland komende jaren opnieuw op F1-kalender
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Formule 1 kondigt de terugkeer van GP van Nederland aan

OFFICIEEL: GP van Nederland komende jaren opnieuw op F1-kalender
Foto: © photonews

De droom van de fans van Max Verstappen gaat in vervulling. Vanaf volgend jaar is er opnieuw een GP van Nederland, 35 jaar na de vorige editie. De race zal plaatsvinden in Zandvoort. Dat is door F1-baas Chase Carey officieel bevestigd op een persconferentie.

De BBC had maandag al gemeld dat de onderhandelingen tot een goed einde waren gebracht en vandaag het nieuws officieel zou gemaakt worden. Zo geschiedde ook. De GP van Nederland krijgt de naam 'Heineken Dutch Grand Prix' mee. Voormalig F1-rijder Jan Lammers is aangesteld als sportief directeur voor deze Grote Prijs.

F1 VOOR MINSTENS DRIE JAAR NAAR NEDERLAND

Zo is Nederland na Vietnam het tweede nieuwe land dat in 2020 een plaatsje krijgt op de kalender. Onze buren zijn meteen zeker dat ze de volgende drie seizoenen een F1-wedstrijd mogen organiseren. Meer dan waarschijnlijk gaat de race in Zandvoort door in de maand mei. Max Verstappen zal onwaarschijnlijk een enorme publiekstrekker worden.

Zo mogen de Lage Landen op beide oren slapen wat betreft hun toekomst in de F1. Voor bepaalde traditionele circuits is dat zeker nog niet het geval. Zo is het hoogst onzeker of de races in Mexico, Duitsland en Spanje op de kalender blijven staan.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws