Lewis Hamilton bijt van zich af en wipt weer naar de leiding, Verstappen knap derde in Spanje
Redactie
| 3 reacties

Hamilton neemt leiding in WK over van Bottas na zege in Spanje

Lewis Hamilton bijt van zich af en wipt weer naar de leiding, Verstappen knap derde in Spanje
Foto: © photonews

Door de sterke prestaties van Valtteri Bottas zit Lewis Hamilton in een situatie die hij al een tijdje niet meer gewend is. Tijdens de race van de GP van Spanje zette de Brit wel de puntjes op de i door zijn teamgenoot bij de start te passeren. Hamilton gaf de zege hierna niet meer uit handen.

Lewis Hamilton schoot uitstekend uit de startblokken en had polesitter Valtteri Bottas meteen ingehaald. Bottas kwam ook onder druk van Vettel en hield slim even in om een aanrijding te vermijden. Vettel moest ook erg ver uitwijken naar de buitenkant.

VERSTAPPEN KNAP VOORBIJ VETTEL

Zo hield Bottas toch de tweede plaats vast en even verder ging Verstappen met een knap manoeuvre voorbij Vettel. Tot zover de start. Eens de race echt op gang was, kreeg Vettel ook te maken met een bandenprobleem. In de twaalfde ronde werd de Duitser van Ferrari door DRS gepasseerd door zijn teamgenoot Leclerc.

NORRIS EN STROLL VALLEN ALS ENIGEN UIT

Het tweede deel van de wedstrijd werd aangevat in dezelfde posities. Met twintig ronden voor de boeg vielen voor het eerst ook enkele rijders uit. Een aanrijding tussen Norris en Stroll in bocht twee schakelde beiden uit. Er kwam even een safety car aan te pas.

Vettel slaagde er toch nog in om als eerste Ferrari te finishen, voor Leclerc. Het was allemaal niet goed genoeg voor het podium, want Verstappen eindigde knap derde als beide Mercedessen. Hamilton reed naar zijn derde overwinning van het seizoen en wipt zo over Bottas naar de leiding in de WK-stand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws