Thierry Boutsen denkt nog veel aan Ayrton Senna: "Senna als rijder? De beste!"
Redactie
| 0 reacties

Thierry Boutsen denkt nog veel aan onfortuinlijke vriend Ayrton Senna

Thierry Boutsen denkt nog veel aan Ayrton Senna: "Senna als rijder? De beste!"
Foto: © photonews

Het is dag op dag 25 jaar geleden dat Ayrton Senna het leven liet op het circuit van Imola in San Marino. Zijn boezemvriend en voormalig F1-coureur Thierry Boutsen denkt nog veel aan de Braziliaan.

"Zijn helm staat in mijn bureau. Ik zie hem iedere dag en ik denk ook iedere dag aan hem", vertelt Boutsen in gesprek met Sporza. "Hij was mijn maatje, de peter van mijn zoon...een familielid."

Op 1 mei 1994 verongelukte Senna toen hij tegen een betonnen plaat knalde in de GP van San Marino. "Ik heb nog veel pijn als ik eraan denk. Maar ik herinner me ook de mooie momenten. We gingen vaak  samen op vakantie en waren onafscheidelijk. We vlogen ook de wereld rond naar races of testritten.  Hij was mijn beste vriend."

'Iets meer dan de anderen'

Ondanks dat de twee goede maatjes waren, waren ze ook grote rivalen op het circuit. "De vergelijking ging niet op. Senna was sterker, beter en had altijd een betere auto. Hij had altijd een voorsprong op mij, maar ik heb dat aanvaard, gerespecteerd en heb daar nooit problemen mee gehad op het circuit", aldus Boutsen. 

Senna staat nog steeds bekend als één van de beste coureurs ooit. "Hij was clever, snel,  altijd aanwezig, kon met slechtere auto's een Grote Prijs winnen. Hij had gewoon iets meer dan de anderen: Senna als rijder? De beste!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws