Nederland weer stap dichter bij eigen Grote Prijs en zou ander Europees land vervangen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Nederland zou Spanje wel eens kunnen vervangen op F1-kalender

Nederland weer stap dichter bij eigen Grote Prijs en zou ander Europees land vervangen
Foto: © photonews

Het zou goed kunnen dat Max Verstappen de volgende jaren een Grote Prijs kan rijden in eigen land. Er is al even sprake van, maar de plannen zijn nu toch weer een stuk concreter. Nederland zou dan in de plaats komen van de GP van Spanje, die van de kalender dreigt te verdwijnen.

De kans dat dat laatste gebeurt, is sowieso reëel. Het contract voor de organisatie van de race in Spanje loopt dit seizoen af. Door het verdwijnen van Fernando Alonso uit de F1 valt de ticketverkoop serieus tegen. De Spaanse regering is ook niet van plan om bij te springen. De jaarlijkse vergoeding die de promotor van de race moet betalen, lijkt zo onoverkomelijk te worden.

AKKOORD EEN FEIT?

Zo is er al vroeg op de kalender een plaatsje vrij voor een eventuele GP van Nederland. Het zou dan zelfs de eerste Grote Prijs kunnen zijn waar teams met hun pakket van updates komen. Volgens een bron van Motorsport is een akkoord over een contract voor het organiseren van een GP van Nederland. Er zijn wel nog geen handtekeningen gezet.

Het wordt dus nog eventjes afwachten of hef effectief zover komt. De laatste keer dat de Formule 1 Nederland aandeed, dateert intussen al van 1985.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/07/2019 GermanGP
04/08/2019 Hungarian GP (Budapest)

Nieuwste reacties