Max Verstappen positief (voor Barcelona) na vierde plek in Bakoe: "Veelbelovend"
Redactie
| 1 reacties

Snelheid volgens Max Verstappen veelbelovend na 4e plek in Azerbeidzjan

Max Verstappen positief (voor Barcelona) na vierde plek in Bakoe: "Veelbelovend"
Foto: © photonews

Max Verstappen is aan een constant seizoen bezig. Zondag eindigde hij in de GP van Azerbeidzjan als vierde. De Nederlander vindt achteraf vooral de snelheid van zijn Red Bull veelbelovend.

'Mad Max' moest al snel een plekje toestaan aan Sergio Perez, maar dat compenseerde hij enkele rondes later al. "Ik verloor wat tijd achter Pérez, maar ik wilde in de eerste ronde geen risico nemen", reageerde Verstappen achteraf.

"Ik kon ook niet laat remmen, omdat ik een auto voor me had. Dat was jammer, maar ik denk dat onze snelheid op de medium band vervolgens goed was. We reden het gat naar de top drie dicht en liepen volgens mij zeven of acht seconden in. Dat is veelbelovend."

Snelheid weg

Maar na het uitvallen van ploegmaat Pierre Gasly moest de safety car opdraven. Zo was de snelheid weg. "Na de virtual safety car had ik geen temperatuur meer in mijn banden, iets dat hier bepalend is. Die kreeg ik er ook niet meer in, en dan ga je geen risico nemen om het gat weer proberen te dichten. We besloten hierop om die vierde plek binnen te halen. P4 is wel weer redelijk goed."

Verstappen zelf is positief wat betreft de volgende race in Barcelona. "k ben benieuwd wat het gaat brengen. We zijn echter niet het enige team met een upgrade, dus hopelijk doen wij het net iets beter dan de anderen", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws