Binnenkort al vijfentwintig jaar geleden dat F1-legende overleed: "Voor mij kan er niemand tippen aan Senna"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 12 reacties

Kris Wauters plaatst Ayrton Senna na al die jaren nog altijd op een voetstuk

Binnenkort al vijfentwintig jaar geleden dat F1-legende overleed: "Voor mij kan er niemand tippen aan Senna"
Foto: © photonews

De GP van Azerbeidzjan zal de laatste race zijn voor de 25ste verjaardag van het overlijden van Ayrton Senna. Komende woensdag is het al zolang geleden dat de Braziliaan om het leven kwam. Commentator Kris Wauters zet Senna na al die jaren nog altijd op één.

Het fatale accident gebeurde in 1994 op het circuit van Imola, nadat eerder al Barrichello en Ratzenberger waren gecrasht. "Tijdens de opwarmingsronde was er een zware crash, die eigenlijk mee aan de basis zou liggen van Senna's ongeluk enkele ronden later. Het was meteen te zien dat de situatie heel erg was", verklaart Kris Wauters in De Zondag.

Senna was één met zijn machine 

Kris Wauters

"Je kreeg een luchtbeeld te zien, hartverscheurend, waarop Senna met zijn hoofd opzij hing en niet meer bewoog. Hij is pas in het ziekenhuid dood verklaard." Daardoor ging de race gewoon verder. Wauters is nog altijd helemaal weg van de Braziliaan. "Senna was één met zijn machine. Daarnaast had hij een soort van goddelijke uitstraling, die we sindsdien niet meer hebben gezien in de autosport."

Hem afwegen tegenover andere groten is niet evident. "Schumacher heeft uitstraling dankzij zijn zeven titels. Hamilton komt in de buurt van wat Senna met een auto kon en Verstappen heeft volgens mij ook die mogelijkheden. Maar voor mij kan er eigenlijk niemand tippen aan Senna. Vandaag zou hij ook helemaal aan de top meerijden, dat is zeker."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/07/2019 GermanGP
04/08/2019 Hungarian GP (Budapest)

Nieuwste reacties