Kwalificaties tonen weer heel ander beeld: Mercedes grijpt de pole, Leclerc knalt in de muur
Redactie
| 3 reacties

Valtteri Bottas rijdt naar polepositie in GP van Azerbeidzjan

Kwalificaties tonen weer heel ander beeld: Mercedes grijpt de pole, Leclerc knalt in de muur
Foto: © photonews

Nadat Ferrari het snelst was in de twee volledig afgewerkte vrije trainingen, was het in de kwalificaties weer een heel ander verhaal. Leclerc ging in de fout en Vettel moest beide Mercedessen voor zich dulden. Valtteri Bottas ging met de polepositie aan de haal.

Er waren overigens wel meerdere rijders die in de fout gingen in Q1, maar de meesten konden de schade beperken. Kubica slaagde daar niet in: zijn Williams was er slecht aan toe nadat de Pool deze op het smalste gedeelte van het circuit tegen de muur parkeerde.

LECLERC DOET KUBICA NA

Het bracht heel wat tijd in beslag om de wagen van Kubica weg te takelen en vooral om de barrières weer te herstellen. Zodanig dat Q2 met vertraging op gang kwam. Op dezelfde plaats dan Kubica's accident kwam ook Leclerc in contact met de muur. Weg was zijn kans op de pole.

Verstappen zorgde voor de eerste richttijd in Q3. Bottas, Hamilton en Vettel gingen er nog allemaal onder. Hun  beste tijden zouden zich ook in die volgorde bevinden. Bottas en Hamilton starten dus vanop de eerste rij, met achter hen Vettel en Verstappen. Perez (Racing Point) en Kvyat (Toro Rosso) maakten van de omstandigheden gebruik om een knappe vijfde en zesde startplaats weg te kapen. Leclerc start als tiende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws