Ferrari ook het snelst in derde en laatste oefensessie, nieuwe opdoffer voor Gasly
Redactie
| 2 reacties

Charles Leclerc en Sebastian Vettel zetten ook in derde sessie snelste tijden neer

Ferrari ook het snelst in derde en laatste oefensessie, nieuwe opdoffer voor Gasly
Foto: © photonews

Het heeft er alle schijn van dat het wel eens een goed weekend zou kunnen worden voor Ferrari en in het bijzonder voor Charles Leclerc. De Fransman was ook in de derde vrije training het snelst, gevolgd door zijn ploegmaat Sebastian Vettel. Minder goed nieuws kreeg Pierre Gasly.

De waardeverhoudingen waren ongeveer vergelijkbaar met de tweede vrije training: Ferrari dat het meeste snelheid produceerde en Leclerc die zijn ploegmaat klopte. Ook wel een pluim voor Max Verstappen, die alles uit zijn wagen haalde en zo naar de derde tijd reed. De Nederlander was twee tienden van een seconde trager dan Leclerc.

GEEN MERCEDES BIJ EERSTE DRIE

Bij Mercedes moesten ze het dus met een vierde en vijfde plaats doen in de derde vrije training. Bottas ging Hamilton overigens nog vooraf. Kvyat zette in zijn Toro Rosso de zesde tijd neer. In de bovenste regionen geen spoor van tweede Red Bull-rijder Gasly.

Die heeft het al een aantal races moeilijk en kreeg een bittere pil te verwerken na de tweede oefensessie. Hij zag niet dat hij naar de weegbrug van de FIA moest en moet daardoor de race vanuit de pitlane starten. Gasly reed in de derde trainingssessie dan ook de twintigste en traagste tijd omdat hij deze al gebruikte in functie van de race.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws