Aangename verrassing voor Max Verstappen in kwalificaties: "Ik denk dat we hadden kunnen strijden voor de pole"
Redactie
| 0 reacties

Verstappen had niet verwacht dat de Red Bull het zo goed zou doen

Aangename verrassing voor Max Verstappen in kwalificaties: "Ik denk dat we hadden kunnen strijden voor de pole"
Foto: © photonews

Een vierde plaats is het geworden voor Max Verstappen in de kwalificaties voor de GP van Azerbeidzjan. En ook een goed gevoel: de Nederlandse F1-piloot had niet gedacht dat de Red Bull zo goed voor de dag zou komen in Baku. Onder andere omstandigheden kon hij er misschien nog meer uit halen.

"We waren aangenaam verrast dat we zo competitief waren in de kwalificaties", zegt Verstappen op de site van Red Bull. "Vertrekken vanop de tweede rij op de startgrid is niet slecht. Alles ging vlot, maar in Q3 kozen we voor een andere strategie. Ik had slechts één setje banden. Ik stond er dus alleen voor."

Ik haalde alles uit mijn laatste ronde 

Max Verstappen

Daardoor was Verstappen kwetsbaarder voor tijdsverlies. "Zelfs in vergelijking met mijn eigen snelle ronde in Q2 verloor ik twee en een halve tiende op het rechte stuk. Je kan ook twee tienden winnen op de andere rechte stukken als je een wagen zes of zeven seconden voor je hebt. Ik haalde alles uit mijn laatste ronde", was de Red Bull-rijder wel tevreden over het slot van Q3.

Het is in de kwalificaties wel vaak raen voor de ereplaatsen. Misschien had dat in Baku niet gehoeven. "Ik denk dat we hadden kunnen strijden voor de pole als we in dat treintje van wagens hadden gezeten, maar we weten tenminste dat de wagen het goed doet. De race zal zeker niet gewonnen worden in de eerste bocht. Het is redelijk close en van op de vierde positie kunnen we nog altijd vechten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws