Leclerc toont publiekelijk begrip voor strategie Ferrari, intern groeit de onrust
Redactie
| 2 reacties

Charles Leclerc (Ferrari) wil nog niet in het openbaar keet schoppen

Leclerc toont publiekelijk begrip voor strategie Ferrari, intern groeit de onrust
Foto: © photonews

Met de GP van Azerbeidzjan in aantocht is de grote vraag of ze bij Ferrari nogmaals Sebastian Vettel gaan voortrekken ten nadele van Charles Leclerc. Die laatste belooft om eventuele teamorders te blijven volgen, maar er komen ook andere signalen vanuit het Ferrari-kamp.

Uiteraard was er veel aandacht voor het onderwerp op de persconferentie van Charles Leclerc in Baku. "Het is geen obsessie voor mij om te kunnen winnen. Je teamgenoot moeten laten passeren, is natuurlijk wel frustrerend. Maar ik begrijp het ook wel", meent Leclerc.

Dat komt dan vooral door het palmares dat Vettel al uitgebouwd heeft. "Vettel is viervoudig wereldkampioen en is bezig aan zijn vijfde jaar bij Ferrari. Voor mij moet het allemaal nog beginnen. Indien ze het mij opnieuw vragen, zal ik hem in sommige situaties weer door laten."

BINOTTO ONDER DRUK

Leclerc speelt zijn rol van trouwe teamplayer dus perfect in het openbaar, maar er komen sterke geluiden dat het intern heel anders klinkt. Zijn manager Nicolas Todt zou al op tafel hebben geslaan. De Italiaanse media deed er na de GP van China nog een schepje bovenop door Leclerc uit te roepen tot nieuwe kopman en de functie van teambaas Binotto in vraag te stellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws