Max Verstappen blikt vooruit op de GP van Azerbeidzjan
Redactie
| 0 reacties

GP van Azerbeidzjan moet interessant worden voor Max Verstappen

Max Verstappen blikt vooruit op de GP van Azerbeidzjan
Foto: © photonews

Max Verstappen heeft zijn start van het nieuwe Formule 1-seizoen zeker niet gemist. De Nederlander vertoeft momenteel op een derde plek in de WK-tussenstand.

Komend weekend zijn Verstappen en co weer aan zet. Deze keer vormt de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku het strijdtoneel voor de Formule 1-rijders. "Baku is een interessante race, omdat je normaal gesproken met veel downforce rijdt op een stratencircuit", vertelt Verstappen in een vooruitblijk.

"Echter door de lange rechte stukken in Baku, moet je een compromis zien te vinden. Dat betekent dat je tamelijk weinig grip hebt en je wat meer glijdt. Het is gaaf om er te rijden en met name het gedeelte bij het kasteel: daar is het erg nauw en er worden erg coole foto’s gemaakt."

Inhalen

Inhalen is zeker een optie, wat het voor de Nederlandse waaghals zeker interessant maakt. "Je kunt op dit circuit goed inhalen, vanwege het lange rechte stuk en de DRS zone. Het is altijd een enerverend weekend waarin veel kan gebeuren. Het is een grote show en hopelijk zorgt de race dit jaar voor een mooie uitkomst", besluit 'Mad Max'. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws