Mercedes heeft ferme waarschuwing voor Ferrari: "Je opent de doos van Pandora"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Mercedes-baas Toto Wolff denkt dat Ferrari doos van Pandora opent met teamorders

Mercedes heeft ferme waarschuwing voor Ferrari: "Je opent de doos van Pandora"

Het is nog druk nakaarten in de F1 over wat zich in de GP van China heeft voorgedaan. Iedereen heeft wel zijn mening over de teamorders van Ferrari en zo ook Toto Wolff, grote baas van concurrent Mercedes. Die denkt dat Ferrari zich in een straatje zonder einde bevindt.

Wolff maakte na de race zijn oordeel kenbaar over het moment dat Ferrari Charles Leclerc opdroeg om Sebastian Vettel te laten passeren. "Het is een lastige situatie. Je hebt graag dat je snellere wagen jacht maakt op de opponenten. Sebastian zei dat hij de snelste wagen had op dat moment. Dan kan ik dat begrijpen.", besluit de Oostenrijker.

Al is daarmee de kous bijlange nog niet af. "Desondanks wordt het zeer ingewikkeld wanneer je met zo'n dingen start. Je start een precedent en opent de doos van Pandora. Weldra moet je elke race beslissen dat de auto die als tweede rijdt, sneller kan gaan."

OOK MERCEDES VERTROUWD MET TEAMORDERS

Om samen te vatten: het is bepaald geen evidente evenwichtsoefening. "Het is geen gemakkelijke situatie. Wij hebben het ook meegemaakt met Nico Rosberg en Lewis Hamilton en met Vallteri Bottas ook." Vorig jaar vroeg Mercedes een paar keer aan Bottas om Hamilton door te laten. In het bijzonder in de GP van Rusland toen Bottas op kop lag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws