Lewis Hamilton lag op voorhand toch enigszins wakker van Ferrari
Redactie
| 0 reacties

Hamilton wist niet goed hoe snel Mercedes zou zijn ten opzichte van Ferrari

Lewis Hamilton lag op voorhand toch enigszins wakker van Ferrari
Foto: © photonews

Drie races zijn er gereden, evenveel keer wist Mercedes de eerste posities weg te kapen: geen vuiltje aan de lucht dus, zo lijkt het. Toch was Lewis Hamilton voorafgaand aan de GP van China er niet gerust op, want Ferrari had in Bahrein toch indruk gemaakt.

De overwinning van Hamilton in China was dan ook geen evidentie. "Het was geen rechttoe rechtaan weekend", verwoordde de Brit het in het flashinterview. "Dit is een fantastisch resultaat. Iedereen heeft er zo hard voor gewerkt. Het is speciaal om een 1-2 te scoren in de duizendste Grote Prijs."

Onze strategieën klopten als een bus in de eerste races 

Lewis Hamilton

Het was dus niet zo dat Mercedes zich vooraf al zegezeker achtte. "We wisten niet goed waar we zouden staan ten opzichte van Ferrari. Zij waren zo snel in de laatste race. We stonden er wel en deden een geweldige job. Onze strategieën klopten als een bus in de eerste races. Dat moeten we zo blijven houden."

Hamilton wil de concurrentie ook niet afschrijven. Al maakt dat de vreugde om zijn tweede zege van het seizoen er niet minder op. "Het is nog altijd close tussen ons allen. Ik heb geen idee hoe de volgende race gaat uitdraaien. Dank aan iedereen die me gesteund heeft en aan mijn familie. Ik ben gewoon zo blij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws