Hamilton doet het moeilijkste bij de start en wint 1000ste GP terwijl Verstappen strategie van Ferrari afstraft
Redactie
| 3 reacties

Lewis Hamilton rijdt na prima start richting zege in GP van China

Hamilton doet het moeilijkste bij de start en wint 1000ste GP terwijl Verstappen strategie van Ferrari afstraft
Foto: © photonews

Voor de derde Grote Prijs al dit seizoen heeft Mercedes beslag gelegd op de eerste twee plaatsen. De zege in China, een jubileumrace in de F1, was voor Lewis Hamilton. De titelverdediger ging bij de start zijn ploegmaat Bottas voorbij en reed haast zorgeloos naar de overwinning.

Bij de start legden de rijders van de topteams mekaar meteen het vuur van de schenen. Hamilton ging voorbij polesitter Bottas, Leclerc passeerde Vettel. Daarmee was het moeilijkste al gebeurd voor Hamilton. De Brit was vertrokken voor een comfortabele zege, die op geen enkel moment in het gedrang kwam.

LECLERC VERLIEST POSITIE DOOR STRATEGIE FERRARI

Bottas verzekerde zich vlot van plaats twee, maar achter hem gebeurden er wel een aantal opmerkelijke dingen. Zo moest Leclerc door teamorders van Ferrari Vettel weer voor laten. Wat hierna gebeurde, was nog verrassender: Leclerc moest drie ronden langer dan zijn ploegmaat op de baan blijven voor een eerste pitstop en werd laat alsnog een tweede keer naar de pits geroepen

Zo verspeelde de jonge Fransman zijn vierde plaats aan Max Verstappen, die eerder in de race al eens Vettel kon aanvallen in een heerlijk duel en zijn sterke race beloond zag met een mooie vierde plaats. Gasly, de ploegmaat van Verstappen, maakte de top zes compleet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws