Verstappen heeft met Red Bull dubbele reden om te vieren in China
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Max Verstappen hoopt in China op leuke jubileum van eerste Red Bull-zege

Verstappen heeft met Red Bull dubbele reden om te vieren in China
Foto: © photonews

De GP van China belooft een memorabele wedstrijd te worden. Voor alle deelnemers, want het zal de duizendste F1-race ooit zijn. Max Verstappen en Red Bull zijn toe aan een nog andere jubileum. Zij vieren de tiende verjaardag van de eerste race die Red Bull als team wist te winnen.

Is China een mooie locatie om dit alles te vieren? "De Chinese Grote Prijs is altijd goed voor het racen", zegt Verstappen op de site van zijn ploeg. "Want het geeft je veel opportuniteiten om in te halen. Hopelijk kunnen we voor een goeie show zorgen, vooral voor de fans die altijd komen opdagen."

BANDENMANAGEMENT

Bandenmanagement belooft weer belangrijk te zijn. "De eerste sector is wel leuk, want je kan er verschillende lijnen rijden. Het kan ook een harde track zijn voor de band links vooraan. Tijdens de race ben je altijd aan het kijken hoe je zo weinig mogelijk energie kan verbruiken in die hoek."

In tegenstelling tot sommige andere circuits zijn positiewisselingen niet uitgesloten. "Shanghai geeft je veel kansen om te vechten en je klaar te maken om in te halen. Bijvoorbeeld in bocht zes, waar je al je inhaalmanoeuvre voor bocht één kan voorbereiden. Het is druk geweest in de fabriek en hopelijk kunnen we in China de kloof dichten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws