Belgische analist ziet nieuwe ster in de Formule 1
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Kris Wauters voorspelt Charles Leclerc grote toekomst

Belgische analist ziet nieuwe ster in de Formule 1
Foto: © photonews

Er zijn na twee races wel enkele opmerkelijke vaststellingen te maken in de Formule 1. Bijvoorbeeld dat Lando Norris het uitstekend doet bij McLaren. Wat Charles Leclerc in Bahrein deed, is nog wel van een straffer niveau. De lof stroomt toe voor de Ferrari-nieuwkomer.

Ook commentator Kris Wauters is bij Sporza zeer onder de indruk. "Hij straalt zelfvertrouwen en rust uit die je niet verwacht bij een 21-jarige die in zo'n legendarisch team terechtkomt. Leclerc is een absolute ster. Niet enkel door zijn stuurslag, ook door hoe hij zich gedraagt en wat hij zegt. Leclerc heeft de grootste pech gehad. Dan kun je alleen maar ontgoocheld zijn, maar hij deed het heel waardig."

De Fransman heeft zichzelf dus op korte termijn bewezen. Als dat nog nodig was. "Eigenlijk was hij vorig jaar al een ster. Wat hij toen heeft laten zien in een wagen die dat niet kon, was buitengewoon goed. Hij heeft toen al zijn potentieel laten zien. Ook de Italiaanse pers zal hem de hemel inschrijven."

OPRECHTE HAMILTON

Zelfs Lewis Hamilton blaasde de loftrompet voor zijn nieuwe concurrent. Geen toneelstukje, denkt Wauters. "Hamilton weet na al die jaren ook hoe erg het is om een overwinning te verliezen door een technisch probleem, zeker je eerste zege. Ik denk dat hij het oprecht erg vond voor die kerel. Je kan veel over Hamilton zeggen, maar niet dat hij onsportief is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws