Mercedes-rijder doet in Melbourne wat hem het hele vorige seizoen niet lukte, Verstappen mee op het podium
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Valtteri Bottas opent het seizoen met zege in GP van Australië

Mercedes-rijder doet in Melbourne wat hem het hele vorige seizoen niet lukte, Verstappen mee op het podium
Foto: © photonews

Een vertrouwd beeld in de eerste GP van het nieuwe seizoen: Mercedes dat aan het feest is. Het was deze keer wel niet Lewis Hamilton, maar wel Valtteri Bottas die beslag legde op de eerste plaats. Een bevrijding voor de Fin. Max Verstappen bekroonde een knappe race met een derde plek.

Mercedes bezette al de eerste startrij, met Hamilton op de pole. Het was echter zijn ploegmaat die het beste weg was bij de start. Bottas ging meteen voorbij Hamilton naar de leiding. Een spannende strijd tussen beide teamgenoten kregen we niet. Hamilton moest in Australië zijn meerdere erkennen in Bottas, die vlot naar winst reed.

VERSTAPPEN JAAGT VETTEL OP

Voor de eerstvolgende plaatsen was het wel boeiend. Verstappen koos voor een lange eerste run, terwil Vettel en Hamilton al vroeg de pits in doken. Nadat de Nederlander van Red Bull de pitlane bezocht, kwam hij vlak achter Vettel opnieuw de baan op.

TEAMORDERS FERRARI

Hamilton slaagde er wel in zijn tweede plaats veilig te stellen. Vettel daarentegen kon zijn positie niet vasthouden: met een knap manoeuvre ging Verstappen naar plaats drie. Ondanks alle positieve signalen toch meteen weer kopzorgen bij Ferrari: Vettel had zelfs nog teamorders nodig om Leclerc achter zich te kunnen houden.

Daar zullen ze bij Mercedes niet van wakker liggen en Valtteri Bottas al helemaal niet. Vorig seizoen verloor hij de motivatie nadat hij in de eerste Grote Prijzen naast de overwinning greep en bleef de zege het hele seizoen uit. Nu heeft hij zijn triomf na de eerste race al te pakken. Bovendien was de Mercedes-rijder ook goed voor het snelste rondje en dus nog een extra punt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws